PR Cikkek

Vége az autómentős csalásoknak? (x)

Címkék
autó

Bors

Létrehozva: 2019.07.01.

Mindenkinek van egy autómentős horror sztorija, hiszen ezen a területen nagyon sok hiéna próbálja lerabolni a bajba jutott autósokat. Ha az autópályán utazunk, a legtöbb pihenőben várakozik egy traileres, aki a pályát járva vadászik a lerobbant autókra. Ezek a gyakran feketén dolgozó szolgáltatók kétes állapotú járműveket használnak, s a legritkábban rendelkeznek felelősségbiztosítással az általuk okozott esetleges sérülések kifizetésére.

A legnagyobb probléma azonban az árazás, amikor nagy a baj, az autómentés ára az egekbe kúszhat. Nem ritkák a több tízezres ajánlatok, amiket jobb híján elfogad a tanácstalan utazó. Gyakran pedig nem is lenne szükség a mentésre, de az apró problémát látó autómentő eltereli a gépkocsi vezetőjének figyelmét, s közben leereszti, vagy kiböki a kereket. Ekkor pedig már mindenképp ki kell fizetni a segítségnyújtásért kért horror árakat.

Nagy a harc az autómentők között is

Az autómentés nem túl békés szakma, hiszen a tisztességes vállalkozásoknak meg kell küzdeniük a piacot letaroló hiénákkal. Míg egy profi autómentő vállalkozással és megfelelő felszereléssel rendelkezik, addig a feketén dolgozó ellenlábasaiknak sokszor még az autójuk sincs rendben.

A hiénák között gyakori az erőszak, egy-egy területet, autópálya szakaszt az erősebb kutya elvén osztanak fel egymás között. Ha mégis betéved egy konkurens a területre, az akár fizikai erőszakkal, vagy a mentőautó megkárosításával is végződhet.

Sokszor előfordul az is, hogy egy-egy legális szolgáltató megrendelést kap, mert rátalálnak a weboldalára az interneten. Mire azonban a helyszínre érne, s megkezdődne a mentés, kiderül, a bajba jutott autós már sehol sincs, mert közben behálózta egy arra tévedő hiéna. Ilyenkor a kihívott autómentőnek nem csak az ideje megy kárba, hanem a nagyobb távolság alatt elfogyasztott üzemanyaga is. Az eredmény: a becsületes vállalkozók eltűnnek a piacról, s a kóklerek becsapják az utazókat.

Autómentő kereső autósoknak

A fenti vad viszonyokat megelégelve jött létre az a magyar autómentő kereső szolgáltatás, mely segít a mentést igénylő autósoknak. Ha a kocsi meghibásodik, nincs más feladat, mint megnyitni az automentokereso.hu weboldalt, s megkeresni a legmegfelelőbb szolgáltatót.

Ehhez csupán három lépés szükséges:

1. Első lépésben meg kell adni az autónk aktuális helyzetét. A szolgáltatást mobiltelefonról megnyitva, csak rá kell bökni a pozíció megadása gombra, s a mobil GPS jeladója mindent kitölt. Ha ez nem működik, vagy tudjuk a pontos címet, mi is begépelhetjük a segítségkérés helyét.

2. A második lépésben a megjelenő partnerek közül ki kell választanunk a nekünk megfelelőt. A lista nagyon jól működik mobiltelefonon. Látható rajta az autómentő tőlünk való távolsága, a kilométerdíja, részletes cégadatai, de azonnal hívni is lehet.

3. A harmadik lépés már a kapcsolatfelvétel, itt közvetlenül a listázott partnerrel lehet megbeszélni a mentés részleteit.

Ennyi az egész, ez az innovatív magyar keresőszolgáltatás már működik, amelybe országszerte már számos partnercég regisztrált. A segítségével csupán három kattintással megoldható az autómentés, s nem kell félni a hiénáktól. Ami még nagyon fontos, hogy bajba jutva nem kell regisztrálnunk, elég előkapni a telefont, s kiválasztani a legjobb ajánlatot adó vállalkozást.

Autómentő kereső vállalkozásoknak

A kereső nem csak a lerobbant autósoknak kiváló segítség, hanem segít megtisztítani a piacot a kétes szolgáltatóktól. Az autómentő vállalkozások számára kétféle csomagot nyújt, akik a nekik megfelelő módon regisztrálhatnak a keresőbe.

Az alapcsomag ingyenes, ilyenkor a beregisztrált szolgáltató telephelye felkerül egy térképre, melyet szabadon böngészhetnek az autósok. Amikor valaki segítséget kér, a rendszer a partnerek telephelyének távolsága alapján ajánl egyet, a kapcsolatfelvételre az adott szolgáltató válaszolhat is az autóvezetőnek.

A csomag előnye, hogy nincs havidíja, hátránya, hogy akárhol is van éppen a regisztrált partner, a telephely alapján kerül listázásra.

Ezen segít az adatbázis prémium szolgáltatása. Ehhez tartozik egy applikáció, melyet a havidíjat vállaló partnerek letölthetnek az Apple Store vagy a Google Play áruházból. Ez az alkalmazás az aktuális helyzetüket nézi, s ez alapján ajánlja a segítséget az autósnak. Így a vállalkozás telephelye lehet akár 500 kilométerre is, ha a mentőautó a közelben van, kiajánlásra kerül a lerobbant utazónak.

A prémium partnerek a keresőben bemutathatják a cégüket, s egy fiókba akár 10 csapatot is felvihetnek. Így előnybe kerülnek a több brigáddal rendelkező, állandóan úton lévő vállalkozások, a nagy számok törvénye alapján ugyanis mindig lesz a közelükben éppen bajba jutott autó.

Az innovatív, magyar fejlesztésű autómentő kereső most tör be a piacra, érdemes tehát elmenteni a automentokereso.hu weboldalcímet. Előbb-utóbb mindannyian lerobbanhatunk autózás közben, legyen szó akár műszaki problémáról, akár más felelőtlenségéről. Ha megbízható autómentőhöz tudunk fordulni az nagyban csökkenti az anyagi kárt, s elkerülhetjük a piacon garázdálkodó hiéna-cégek trükkjeit!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154126_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt van Oroszország válasza Lengyelország atomfenyegetésére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153517_auto_resized.jpg
life.hu

Ásó, kapa, nagyharang - Teszteld, mennyire emlékszel a régi idők esküvőire!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153858_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154439_auto_resized.jpg
ripost.hu

Jó híreket kapott a drukkerlány, aki a kemoterápia miatt ajándékozta el a meccsjegyét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151780_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Németországban felismerték: hatalmasat tévedtek a magyarokkal kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27337_resized.jpg?avcount=1713853510
origo.hu

Meglepő dolgot tett a súlyos beteg Károly király

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17146288_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti szerelmi horoszkóp 2024. április 20-26.: Nehézségeket jeleznek a bolygók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153981_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kinyitotta a ruhásszekrény ajtaját Ördög Nóra a hotelszobában: amit ott látott, az agyába égett örökre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713853510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154583_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ezen igazodjunk ki: mutatjuk, hogy milyen időre számíts a következő napokban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153859_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fucsovics remekelt, elképesztő összeg ütötte a markát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/aaBB8Vj1S-zPQE64F5myYQM7cG5Ev9lLwrjvgqeW4u8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IwOTQ4MzFhN2ZlNTQyMThiYWI1MjJiYzgzOWY3ZTc0.jpg
PR Cikkek

Fedezze fel a ragyogó mosoly lehetőségeit! (x)

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6P3dr8w9VWkWim1kR4vTxPKk3P3gFr7cdThsALefJAc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNWMwY2Y4Y2I5NDQ3YzY5YjE1NzZhNTg3ZWE0NzAx.jpg
PR Cikkek

Győztesek a pályán: Lidl Kids Team nyereményjáték (x)